17 maart 2022

Op weg met de boerenkool

 

Komoot wees de weg


Beladen met twee bakken boerenkool ging ik op weg naar Lunetten waar Hugo en Marjorie wonen. Ik nam een andere route dan anders, via de Visserssteeg en verder ook zo veel als mogelijk door het groen en niet door de enorme rij van gebouwen die inmiddels in de Uithof, de Universiteitswijk zijn verrezen. Komoot leidde mij daar in; je kunt zien waar de smalle wandelpaadjes verbinding geven naar het pad langs de Kromme Rijn, helemaal door het groen. Verbazend dat er hier in de buurt nog wandelpaadjes zijn die ik niet ken. Daarbij moest ik wel hier en daar over hekken klimmen, maar er stonden geen "verboden toegangs" borden en ik werd ook niet aangesproken met dat het niet zou mogen; in tegendeel, ik werd vriendelijk begroet bij de stallen die bij de Universiteit horen. Grappig genoeg hoorde ik vanuit een van die stallen het geluid van zowel koeien en kalveren, schapen en geiten; een zonderlinge stalhouderij, misschien wel typisch voor een universitaire opstelling.
Met een kleine vertraging, die zonder meer viel binnen het Braziliaans kwartiertje van schoondochter, belde ik bij haar aan en met een enorme kop thee praatten we weer wat bij. Ze heeft het erg naar haar zin in haar baan bij de Universiteit. Ook spraken wij over de toestand in Oekraïne; dat zit ons NLers behoorlijk hoog merk ik aan alle kanten.
Pas om zeven uur kwam Hugo thuis; het werk was wat uitgelopen?! Gebeurt nogal vaak krijg ik de indruk. De boerenkool lieten zij zich goed smaken; ik werd verwend met een lekkere selderijknolsoep en geroosterd brood besprenkeld met aïolie; smaakte me uitstekend. Het was inmiddels zo laat dat ik weer met de trein en bus huiswaarts ging. Was weer een genoeglijke dag geweest. 
Ik realiseerde me dat het wel een drukke en heel sociale week was geweest met bridgen in Valkenburg, wandelen met vriend Dick en broer Henk en op de valreep eten bij Hugo en Marjorie. En morgen komt Roos naar de Bilt en gaan we zaterdag naar het liedfestival ter gelegenheid van het lustrum van de VvhL in Utrecht. Eigenlijk was ik van plan geweest om vandaag weer naar Limburg te gaan voor zo'n heerlijke voorjaarswandeling, maar daar zie ik bij nader inzien van af. Eerst maar de fiets ophalen bij het station en naar de markt. Een wandeling komt wel in de midddag.

Geen opmerkingen: