08 maart 2022

Eindelijk gelukt

 

Met nicht Margreet aan de wandel


De wandelafspraak met nicht Margreet was telkens uitgesteld. De eerste keer betrof het dat ik het moest cancellen vanwege het bezoek van Martijn aan het vaderland, de tweede keer had Margreet een reden en zo ging het tot drie of vier keer door?! Maar vandaag ontmoetten we elkaar op station Dieren voor een korte wandeling daar in de buurt. Margreet had last van een oude blessure, ooit opgelopen tijdens een wandeling met een misstap ergens in de bergen. Een behoorlijke spierblessure die telkens weer opspeelt was daarvan het gevolg. Overigens had ze daar vandaag gelukkig geen last van en toen ik opmerkte dat we zo langzamerhand toch wel eens moesten keren om de wandeling niet te lang te maken bleek zij intussen te hebben besloten - zeer bekend met deze omgeving - dat ons einddoel niet terugkeer naar Dieren, maar doorlopen naar Velp de bedoeling was. Intussen waren we al ter hoogte van Rheden, de plaats waar zij jarenlang heeft gewoond, maar dat gingen wij voorbij en liepen inderdaad naar station Velp.
Onderweg hadden we koffie gedronken met een voortreffelijk stuk appeltaart bij de Carolinahoeve, midden op dit prachtig stuk Veluwe, de Posbank gepasseerd en op een bankje op een heuvel wat rondgekeken en genoten van het landschap. Ik ken dat stuk Veluwe niet echt goed en heb uiteindelijk de wandeling van vandaag dan ook zorgvuldig in Komoot bewaard om nog eens te lopen met Roos, al was het maar voor de appeltaart ha ha.
Was een heerlijk wandeldagje waarbij we hebben gepraat over onze familie geschiedenis. Ik heb er ontzettend van genoten en met Margreet afgesproken om het samen wandelen in deze omgeving wat vaker te gaan doen!

Geen opmerkingen: