30 maart 2022

Het "grote bos"

 

Toch net een apenhuis nietwaar?

Tussen Doorn en Driebergen ligt vakantiepark "Het Grote Bos"; ik ken het al zeker 60 jaar omdat ik daar als kind met mijn ouders een paar keer de vakantie heb doorgebracht. Inmiddels is het wel zo'n beetje behorend bij mijn "achtertuin", d.w.z. het wandelgebied in mijn woonomgeving. Desalniettemin heb ik van Komoot een track overgenomen, c.q. gecopieerd van iemand anders om in deze omgeving te gaan lopen. Eigenlijk was het vanwege een foto die ik zag van een meertje dat tot mijn verbazing vol water stond terwijl het in mijn herinnering al jaren droog stond vanwege de verlaging van het grondwaterpeil.
En zo landde ik hedenmorgen al om half elf op station Maarn en liep in het toch niet zo heel bekende gebied. Wel kwam ik in de buurt van het bekende grote bos op paden die ik mij nog heel goed herinnerde; een weg waar ik in 1969 - een bijzonder goed beukennotenjaar - heel veel heb verzameld. En natuurlijk het park zelf dat nogal was veranderd. Hier en daar leek het wel een apenhuis; allemaal klimtoestellen. Kennelijk is dat om "de jeugd" bezig te houden nodig geworden. In "mijn tijd" vermaakten we ons met wandelen en 's-avonds volksdansen op het plein. 
Het meertje stond inderdaad vol water en zo te zien was het wat groter geworden dan vroeger. Uiteindelijk kwam ik door een mij onbekend gebied bij Huis te Maarn en realiseerde ik me dat het heel goed was om tracks van anderen te lopen; ik heb een beetje de neiging om altijd de bekende wegen te lopen; is wel zo makkelijk overigens. Ik sneed af en na 14 kilometer stond ik weer op station Maarn. De volgende keer neem ik de Kaapse bossen mee in de wandeling; ben ik lang geleden wel geweest met Dick toen we aan mijn wandelconditie werkten, m.n. het eelt.

Geen opmerkingen: