18 maart 2022

Rommeldag

 

Foto van Roos, genomen
vanuit het Opera-gebouw
 

Vanmorgen eerst maar eens de fiets opgehaald bij het station en door naar de markt. Eigenlijk had ik alleen maar wat noten willen halen en dat bleek ook maar goed want "Hans" stond er niet. Dus slechts met een half pondje macadamia mix en een doosje oranjesnippers voor het krentenbrood weer terug naar huis. Nieuwe sleutels laten maken bij de slotenmaker en naar boer Dirk voor melk. Daar was de hele familie inmiddels aangestoken door het virus waarvan we zo langzamerhand collectief de naam niet meer kunnen horen. Gelukkig ook onze regeerders niet; vanaf aanstaande woensdag schijnt de laatste maatregel. de mondkapjes in het OV ook te komen vervallen. Gelukkig maar, want iedereen wordt het spuugzat en vrijwel niemand wordt nog ernstig ziek. Overigens vraag ik me wel af wat al die maatregelen hebben uitgehaald; in Zweden is geen ingrijpende maatregel geweest en daar zijn  statistisch gezien minder mensen overleden. Ik was nieuwsgierig hoe het eigenlijk in Brazilië was afgelopen omdat daar helemaal geen maatregelen genomen zijn en daar zijn er misschien wel meer overleden door Corona per 100.000 mensen, maar op de cijfers die schoondochter mij aanreikte was het toch in de zelfde orde van grootte als hier in NL; misschien twee keer zo veel, maar niet meer dan dat. En dat kan ook aan andere dingen liggen.
Ik had gewoon zin om vandaag eens flink te gaan lezen, maar daar zou weinig van komen. Terwijl ik mij verdiepte in de Ilias begon een Whats-App conversatie met Jessy; deze duurde uiteindelijk ruim twee uur. We wisselden van alles uit over een diversiteit van onderwerpen. Was bijzonder leuk. Daarna ben ik in de keuken aan het koken geslagen.
Roos was in Amsterdam naar een experimentele opera in het kader van Opera-forward meen ik. Michael Wilmering in een van de hoofdrollen. Na afloop kwam ze naar de flat en ze kon er niet over uit wat ze gezien en gehoord had. Maar natuurlijk las ze ook de chat conversatie die ik met Jessy had gevoerd. Een glaasje wijn en een nootje vervolmaakten de avond.  

Geen opmerkingen: