15 maart 2022

Boerenkool voor Marjorie

 

Boerenkool

Early to bed and early to rise, zeggen de Engelsen, makes a man healthy, wealthy and wise. Nou daar gaat het mij niet zo om, maar het vroege opstaan bevalt me altijd wel en het voelt ook gewoon lekker, ook al is Roos het daar helemaal niet mee eens. Zo werd ik vanmorgen al om drie uur wakker en voelde me uitgeslapen en fris. Maar weer een stukje in de Ilias gelezen; Hector die zijn vrouw Andromache opzoekt tijdens de strijd tegen de Grieken; altijd weer een licht ontroerend stuk dat best inzicht geeft hoe zo'n strijd verliep in die klassieke tijden. Tussen de strijd door wordt op afspraak tussen de partijen even niet gevochten om de lijken van het slagveld te verzamelen en hout om de lijken te verbranden. Daarna gaat de strijd weer verder. En dat alles omdat prins Paris, de zoon van koning Priamos de vrouw van koning Menelaos, de schone Helena heeft geschaakt en weigert om haar terug te geven, dit overigens ook tot grote woede van zijn broer Hector. Het kon verkeren zei Bredero al.
Om 4 uur ben ik maar stilletjes in de keuken begonnen met een bonenfantasie waarmee ik mijn darmen de komende dagen kan verwennen. Ook maakte ik boerenkool voor Hugo en Marjorie. Ik ga donderdag in de loop van de middag naar hen toe en neem de boerenkool mee om daar op te nassen. Marjorie is gek op boerenkool. Is een beetje buiten het seizoen, maar dat mag de pret niet drukken.
In de loop van de middag ben ik weer voor de afwisseling aan de wandel gegaan; van Hilversum Sportpark naar Bilthoven en vervolgens met de fiets naar de zuivelboerderij voor melk en kaas. Was weer een goed gevulde dag. Morgen wandelen met broer Henk in de duinen van Noord Holland. De oude klok die van mijn ouders is geweest en die ik dus mijn hele leven al ken neem ik morgen mee en draag ik over aan broer Henk. Zijn vrouw Charlotte en zijn dochter Petra, die genoemd is naar mijn moeder willen die klok graag hebben. Ik had al afgesproken dat ik de klok aan Petra zou toebedelen in het bijvoegsel van het testament, maar nu krijgen ze het morgen met de warme hand zoals dat heet. 

Geen opmerkingen: