08 mei 2020

Vrijdag, yoghurt dag

Hier zit ik dan met Ronja de yoghurteter
Eerst maar eens een lekker stuk door het bekende Houdringebos gelopen om de gewrichten op gang te houden. Daarna naar boer Dirk om de zuivel op te halen. Was nogal een heel gewicht: 4 liter yoghurt, 1 liter melk en 1,2 kg boter. Dat was niet alleen voor mijn eenpersoons huishouding maar vooral ook voor dochter lief met haar 2 kinderen en echtgenoot; voor hen 3 liter yoghurt, waar met name Ronja zo gek op is en een stuk boter waar vooral koekjes van worden gebakken. Je moet toch wat als opa.
Ik had gemeld dat ik yoghurt en boter langs zou brengen maar weer voor het eten de trein wilde nemen. Dat vond Joke echt te dol: "Je komt toch niet alleen om boter te brengen, je blijft toch wel eten?!". Ik kom daar zo vaak dat ik het een beetje genant begin te vinden. Ik vind het natuurlijk leuk om de kleinkinderen te zien en om gezellig mee te eten, maar weet ook nog dat ik er "het lazarus" van gekregen zou hebben als mijn schoonvader en zelfs mijn eigen vader iedere week op bezoek zou komen har har. Het gaat mij ook minder om het bezoek maar vooral omdat ik het zo leuk vind dat ze ook zo gek zijn op die super zuivel van Boom en Bosch. Maar het wordt mij ook te dol om zo vaak naar Gouda te gaan. Bovendien is "al te goed" ook "buurmans gek", niet waar. Overigens had Joke toegezegd dat ze voor Roos en mij van die binnenkort verplichte mondkapjes zou maken,
Maar gezellig boekie voor zitten lezen en de drukte rondom zo'n jong gezin mee beleefd. Na het eten ging ik naar station Gouda waar ik hoopte dat ik de Intercity naar Zwolle zou halen. Nou, dat was geen probleem, ik was zelfs zo vroeg dat ik de Intercity naar Deventer kon pakken. Kom je overigens net zo laat aan in Wijhe, maar hoef je niet te wachten.
Om half tien was ik weer bij Roos, volledig uitgewoond. Met veel moeite kon ik mijn ogen open houden en zelfs horen wat ze me te vertellen had. Ik viel in slaap terwijl mijn hoofd op weg was naar het kussen zo wist Roos mij te vertellen; kortom, heerlijk geslapen. De volgende morgen moesten we weer bijtijds op want de heren van Morpheus zouden komen met nog wat onderdelen voor het nieuwe bed.

Geen opmerkingen: