20 mei 2020

Damespaard Herenpaard

Herenpaard
Een hele onderneming vandaag; Roos vanuit Wijhe en ik vanuit De Bilt naar Mariska et al in Heesch. Eerst had ik nog een WhatsApp wisseling met Martijn in Indonesië over de bierpul die al jaren hier in mijn kamer staat, ooit meegenomen uit Beieren tijdens een wandelvakantie. Die heb ik toen enkele dagen meegesjouwd gewoon omdat ik zo'n karakteristieke kruik in mijn bezit wilde hebben. Martijn is een echte bierkenner en ik vond dat deze kruik bij hem terecht moest komen.
Keurig op tijd volgens de afgesproken tijd kwam Roos aan met de Intercity uit Wijhe; die stopt na anderhalf uur in Oss en van daaruit met de bus naar Heesch. We werden met het gebruikelijk enthousiasme ontvangen door de kids; de hele familie was thuis; Gideon zat te werken achter een enorm beeldscherm; de kinderen moesten allerlei parafernalia tonen waaronder een tekening van opa en oma op een tekenbord.
Daarna neergestreken in de tuin en aan de koffie. Ik had wat quiche meegenomen waaronder voor de grap een heel klein stukje voor Mariska; zij is goed bezig om kilootjes kwijt te raken o.a. door niet te snoepen en minder te eten; beweging krijgt ze in haar werkzaamheden genoeg. Ook Gideon doet aan de lijn; hij heeft last van zere benen en opgezette enkels; hard nodig om wat aan de wandel te gaan drukten wij hem op het hart; hij "zou het proberen".
Ondertussen vroegen de kinderen vrijwel voortdurend aandacht. Lollig genoeg zag ik Roos op enig moment Damespaard-Herenpaard-Boerenpaard doen met Guusje. Lieva was duidelijk geïnspireerd door "de juf" en probeerde ons de beginselen van het rekenen bij te brengen: "eerst vinger opsteken!", luidde de opdracht.
Ook hadden Gideon en ik een stevig dispuut over de aanpak van de huidige crisis (welk virus ook al weer??). Na een boterham met ei voor de lunch en een kop koffie vertrokken we weer. Gek hoor om op station Oss weer uit elkaar te gaan. Het LATten op afstand is toch wel wennen. Moet even zijn tijd krijgen.

Geen opmerkingen: