26 mei 2020

Op stap met tante Mathilde

Tante Mathilde voor het Hilton voor
Insecten
Is mijn nickname in Komoot Neef Eef, daar heeft Roos zich de naam "Tante Mathilde" aangemeten. En vandaag zijn we - beiden gewapend met Komoot - aan de wandel geweest. Vanuit Heino zijn we naar een boerderijwinkel geweest om wortelen en nog wat biologisch voedsel in te slaan (waaronder heerlijke Friese duumkes). Daarna verder gewandeld door het fraaie bos bij Heino en daar kwamen we toch een mooi insectenhotel tegen met bankje voor de vermoeide wandelaar. Alle reden om daar onze lunch te genieten en met deze en gene te appen en te mailen.
We liepen richting Raalte om daar de trein te nemen en kwamen onderweg nog een eierboer tegen waar we 20 ongestempelde eieren insloegen en nog verderop een tweede boerderijwinkel waar we parelgort en boter kochten; een zuivelboerderij die ook melk, yoghurt en karnemelk van eigen productie levert.
Met flinke snelheid in de benen haalden we de trein terug naar Wijhe op het nippertje. 'sAvonds lekker vis met roquefort uit de oven genuttigd natuurlijk met de verse worteltjes erbij.

Geen opmerkingen: