27 mei 2020

Als een blok

Bloemenpracht, gele lis (denk ik)
Allemachtig wat heb ik afgelopen nacht geslapen. En terwijl ik vandaag aan het wandelen was bedacht ik mij hoe dat nou zo kwam; uit mijn blog van gisteren valt niet op te maken dat ik zo'n volle dag had terwijl dat wel degelijk het geval was.
Ik was namelijk al om zeven uur aan het bakken en braden; een quiche, een spektaart heb ik in alle vroegte gemaakt. Toen Roos dan ook op haar normale tijd, half negen beneden kwam, rook het heerlijk naar de taart die in de oven stond. Na thee, koffie en ontbijt had Roos een uur Debbie gepland, oftewel Pilates. Natuurlijk komt Debbie daar niet lijfelijk aan te pas, maar Roos heeft haar lessen zo vaak bijgewoond en Debbie heeft ook in het kader van de Corona pauze op internet een paar instructie filmpjes gezet. Dus Roos instrueerde en deed voor. Ik heb me toch een uur ingespannen en liep na afloop toch te zweten. En dat was nog maar de basis van de dag en daarna de wandeling naar Raalte.
Vanmorgen liep ik moeilijk door de spierpijn van de Pilates les van gisteren, maar dat trok langzaam weg afgezien van de pijn in de buikspieren die ik zelfs nu terwijl ik de blog formuleer nog steeds voel. Ook vanmorgen ben ik aan het koken geslagen en heb een stevige fantasie met bruine bonen toebereid. Al speurend in de keukenkastjes van Roos vond ik alles wat ik nodig had als kerrie en een lekker scherpe Surinaamse sambal alsmede een keur aan verse groentes in de koelkast. Een flinke loot lavas uit de tuin voor de smaak. Rook dus ook vandaag weer lekker toen Roos beneden kwam
Na het ontbijt hebben we even een paar rondjes gebridged op stepbridge van de bond. Ging best lekker; 's-morgens ben je toch frisser. We waren weer trots op ons vertrouwde Biedermeier biedsysteem dat door Chris Niemeijer is beschreven.
En vanmiddag heb ik m'n Heinootje gewandeld, van Heino naar Wijhe. En natuurlijk lekker zitten happen van de bruine bonenschotel. Als verrassing maakte ik voor Roos een appeltaartje. Had iets langer in de oven gemoeten maar was best binnen te houden.

Geen opmerkingen: