06 mei 2020

M'n nieuwe drietje

Voorjaar
Het is zo merkwaardig dat "groetverschil" tussen Wijhe en Bilthoven. Veertig jaar geleden groette men elkaar slechts bij uitzondering in Amsterdam waar ik tot die tijd nagenoeg voortdurend had gewoond. Eenmaal in Bilthoven raakte ik snel gewend aan het vriendelijk elkaar groeten als je op straat liep. Maar in de loop der tijd veranderde dat.Ik weet nog goed dat dochter Joke helemaal teleurgesteld kon zijn wanneer we in het bos wandelden en de mensen niet terug groetten. Op straat groeten is er de laatste jaren al helemaal niet meer bij, in het bos trouwens lijkt het wel terug te komen. In de Bilt groet men elkaar echt niet meer op straat.
Maar in Wijhe is dat nog ouderwets helemaal de gewoonte; ik vind dat zo heerlijk. Kom je aan op het station; zodra de trein is vertrokken "hoor" je gewoon de stilte die vriendelijk gevuld wordt door het gefluit van de vogels waarbij het pad is versierd met witte en gele voorjaarsbloemen: een feest! En op fietspad en wandelend groet iedereen elkaar, ook in de winkelstraat die Wijhe rijk is. Ik geniet daar echt van.
Vanmorgen redelijk vroeg naar Heino gewandeld over de bekende weg die door Rimo inmiddels tot m'n "nieuwe drietje" is omgedoopt. Heerlijk wandelweer waarbij de tegenliggers elkaar groetend en met een lach maar zeker op forse afstand elkaar passeren.

Geen opmerkingen: