09 mei 2020

Een stukje Pieterpad

Dode arm van de Regge
Het was weer uitgelezen wandelweer, zelfs aan de warme kant. Mijn voorstel was om een stuk van het Pieterpad te lopen vanuit Ommen en om eens te kijken of je niet een stuk met de bus zou kunnen gaan opdat Nijverdal haalbaar kan worden. Ik weet nog van jaren geleden dat ik de totale etappe van Ommen naar Nijverdal "wat veul" vond; tegenwoordig is 15 km en misschien een kleine 20 wel m'n maximum en voor Roos ligt dat nog wat lager.
We liepen op de Komoot; ik had weken geleden al vanuit de site van wandelnet de GPX van de etappe op m'n telefoon gezet. Overigens was de markering met de bekende wit/rood tekens tadelos goed; we konden de etappe dan ook zonder moeite vinden. Ik herinnerde me ook nog stukken van de vorige keren dat ik het Pieterpad heb gelopen.
Roos voor een leuk huisje onderweg
Bij de verkeersweg was inderdaad een bushalte van bus 81 die vertrekt vanaf station Ommen; het is 2 haltes met de bus en het scheelt enkele kilometers zodat de hele etappe naar Nijverdal een volgende keer haalbaar zal zijn; nu liepen we gewoon 6 km en keerden daar om. Dat was bij de Besthemerberg.
Wat me tot mijn schande nooit eerder was opgevallen was de schoonheid van het Reggedal dat hier vlak naast het Pieterpad ligt. Nu liepen we erdoorheen en zagen we de opmerkelijke schoonheid van dit stukje NL!

Geen opmerkingen: