07 mei 2020

Onderschat het vooral niet!

Vanmorgen vroeg vond ik een bericht van vriend Dick met daarin een link naar een artikel van een Corona-patiënt, tevens deskundige over zijn ziektegeschiedenis. Hij had het overleefd als 71 jarige, maar had de dood duidelijk in de ogen gekeken. Peter Piot, viroloog en zijn hele leven als wetenschapper bezig met virussen beschouwt Corona als een virus dat bijzonder gecompliceerde ziektebeelden veroorzaakt. Dat heb ik zo van rondom me heen uit de praktijk ook vernomen. Het kan heel mild en zelfs ongemerkt verlopen met name bij jong volwassenen. Van zieke kinderen heb ik nog niet gehoord zelfs, maar bejaarden kunnen behoorlijk de klos zijn en uiteindelijk met een afschuwelijk ziektebeeld Thanatos ontmoeten.
Ik realiseer me van het begin af aan dat ik met mijn binnenkort 72 jaar tot de risicogroep behoor, maar realiseer me tevens dat een pandemie waarschijnlijk uiteindelijk iedereen zal raken tenzij een vaccin de vloed kan keren.

4 opmerkingen:

Schwarze Milch zei

Er zijn berichten over kinderen, die een raadselachtige ziekte krijgen, die in verband met covid-19 gebracht zou kunnen worden. https://www.nrc.nl/nieuws/2020/05/04/verband-zeldzame-kinderziekte-en-corona-wordt-verder-onderzocht-a3998698

11Science zei

Ik heb het gelezen; gaat om een uiterst zeldzame aandoening begreep ik.

Schwarze Milch zei

Er zijn er nu al 85 waarvan ze het vastgesteld hebben. Er is waarschijnlijk een groot "Dunkelziffer", omdat die nieuwe ziekte eigenlijk pas sinds een week echt bekend is.
pediatric multisystem inflammatory syndrome.

11Science zei

Dat klinkt ernstig inderdaad