04 mei 2020

Het kieviten poldertje

Fraai Overijssel
Van de onvervalste Overijsselaar Chris had Roos een kaart gekregen en instructies hoe we vanaf station Heino bij het stukje "nieuwe natuur" konden komen waar de omstandigheden voor weidevogels waren verbeterd. Hadden we de trein van 9.00 uur gepland daar werd het 9.30 en vanaf Heino gingen we aan de wandel. Roos raakte niet uitgepraat over de schoonheid van de omgeving en ze had gelijk; Overijssel heeft prachtige plekken en de direct omgeving van Heino heeft dat in hoge mate. We liepen door fraai boerenland, langs Weteringen, fraaie landhuizen, bosjes en passeerden enkele malen het spoortje.
Langs de nieuwe wetering
Uiteindelijk kwamen we bij het natuurgebied en liepen er, spiedend door onze Swarovski kijkers naar de omgeving; een soppig stuk grasland met enige hoogteverschillen, begraasd door een paar blaarkoppen met kalfjes. We zagen en hoorden inderdaad weidevogels, kieviten, grutto en tureluur. Tussen het wat hoge gras konden we geen kuikens waarnemen; ik hoopte zo dat ons dat zou gaan gebeuren, maar helaas.
Mooi gebied; we liepen terug en gingen op een bankje onze boterhammetjes weg knagen. We liepen door naar het station Heino en namen de trein naar Zwolle. Daar scheidden onze wegen en ging ik weer naar Bilthoven.
Allemaal fluitekruid, geen raapzaad!
En ----- opnieuw raapsteeltjes gegeten, nu wel met spekjes. Een deel van de spekjes bewaarde ik voor een spekpannenkoek voor morgen, als ontbijt! 

Geen opmerkingen: