21 januari 2020

Home alone

Na een dikke week dat we volledig samen hebben opgetrokken gaan we vandaag onze onvervalste LAT situatie in; vandaag gaat Roos naar Wijhe en blijf ik in de Bilt. Maar het is dinsdag vandaag en er was nog een plaatsje vrij en dus ging Roos voor - waarschijnlijk - de laatste keer naar Pilates bij Debbie. Voortaan gaat zij Pilates genieten in Wijhe bij het fitness centrum aldaar.
Maar eerst een ontbijtje op bed en vroeg de deur uit op mijn fiets naar Sportcity. Ze had ook een afscheidsgeschenk voor Debbie en na de les was er tijd voor een praatje. Daarna kwam ze thuis en deed ze verslag onder het genot van een kopje koffie. Daarna hebben we nog een hoofdstuk uit het boek Habakuk doorgenomen, geluncht en tja toen was het tijd voor afscheid; daar ging ze, bepakt en bezakt naar de bus.
Raar hoor; ik woon nu veertig jaar in deze gemeente. Eerst bijna 30 jaar in de Hoflaan waar mijn viertal is geboren en nu alweer 12 jaar hier op de flat in de Bilt. Op Douwe, de oudste zoon van Roos na is iedereen inmiddels weg uit deze gemeente.
Ik kan er niks aan doen maar ik heb echt een beetje dat verlaten gevoel dat zo schitterend wordt weergegeven in die larmoyante film: "Home alone", over dat jongetje dat met de kerst helemaal alleen in een rijk versierd huis zit als ik me niet vergis. Zal wel wennen. 

Geen opmerkingen: