20 januari 2020

Boodschappen en afscheid

Theo bij de wortelen
Vanmorgen eerst Roos verwend met een lekker ontbijt op bed. Daarna scheidden zich onze wegen; Roos ging de laatste schoonmaak arbeid verrichten in haar oude huis en ik ging boodschappen doen. Naar AH en naar Koopman. Daarna naar Theo, mijn moestuinier om wortels en boerenkool uit de moestuin te halen. Het is ongelooflijk eigenlijk hoe lang je nog uit zo'n tuin kunt oogsten. De wortelen schepten we los; zagen er prachtig uit. Ik maakte een foto van Theo bij de zojuist geoogste wortelen. Daarna trok ik een aantal boerenkoolplanten uit de grond en sneed de bladeren los; is een klusje van niks; deed ik vroeger een stuk ingewikkelder.
Nog even een stuk gewandeld in het bos voor de nodige beweging en toen gewacht tot Roos weer terug kwam. Zij was na het schoonmaken naar onze huisarts om afscheid te nemen; zij is daar heel lang patiƫnt geweest en ze had een uitstekende relatie met hem; fijne arts!
Lekker gegeten. Roos had mij geattendeerd op een oude gewoonte om, naar Vergilius, koolsalade te eten. Dus een mengsel van spitskool, wortelen, geitenkaas, appel, noten in een dressing van citroensap, olijfolie en walnoot-olie en licht gezouten. Wat olijfjes en mini-augurkjes maakten het af.
Joke belde me en vertelde dat ze een cursus doet in Utrecht. Als huismoeder kan ze helaas niet bij haar oude vader komen eten; de moederlijke plicht roept.

Geen opmerkingen: