10 januari 2020

Een broodje tonijn salade

Opa en kleinzoon Morris
Een dag van verschuivende afspraken. Mijn agenda waarschuwde me gisteravond al voor een "herinnering" dat onze jagervriend vandaag 80 jaar zou worden. Waren we aanvankelijk van plan om onverwacht bij hen aan te komen daar kwam dat onder druk van de verhuizing te vervallen en werd het een telefonade; zowel Roos als ik hebben even gebeld voor een felicitatie. Ook was er even kort sprake van dat Martijn mij zou komen bezoeken, maar daar heb ik verder niets van gehoord; die twee hebben nu ook wel wat anders aan hun hoofd: huwelijk en transcontinentale verhuizing. Is niet niks hoor.
Het werd uiteindelijk een afspraak met dochter Arja; ze stelde donderdag voor, maar toen kon ik niet vanwege de afspraak met de kopers van het - inmiddels oude - huis van Roos, maar vandaag hupsakee vroeg met de bus naar station Bilthoven en door naar den Haag.
Arja voert Morris
Morris, mijn jongste kleinzoon verschool zich achter zijn moeder toen ik mij aan de deur meldde. Hij heeft zo'n heerlijke boevensnuit en dan toch het verlegen jongetje uithangen. Was overigens snel over. Van op schoot zitten houdt meneer niet, dat was snel duidelijk, maar wel van wilde spelletjes met zijn moeder. Natuurlijk maakte ik een paar foto's van moeder en zoon.
In de loop van de middag gingen alle kinderen - Arja had er nog twee in het kader van het gastoudergezin - naar bed. We konden tot mijn verrassing in alle rust over van alles van gedachten wisselen; ontzettend gezellig zo met z'n tweetjes zonder de voortdurende aandacht voor die kleintjes. Als opa word je daar doodmoe van, althans na een zekere tijd vind je het wel genoeg.
Het gebouw van de eerste kamer
met de volle maan fotogeniek
Sjoerd kwam uit school en met zijn vier jaar is dat andere koek; gezellig babbelend zat hij bij me op schoot. Ik had een munt uit mijn rariteitenkabinet voor hem meegenomen voor in zijn "schatkistje", een verzilverde doos die hij vorig jaar van mij heeft gekregen en die nog uit oeroude tijden stamt. Ik kreeg die als kind van mijn grootmoeder en ik vond Sjoerd de juiste gegadigde om de doos door te geven. Hij doopte het direct als schatkistje. Vind ik erg leuk!
Ook Evi kwam thuis, zij het maar kort omdat ze naar zwemles moest. Een ontzettend actieve dame die ook op scouting en op balletles zit.
Waar ik altijd het gevoel heb dat ik in de weg zit daar merkte ik aan Arja dat ze mijn langdurige aanwezigheid best op prijs stelde. Ik ging voor mijn doen dan ook pas erg laat weer op huis aan. Aangezien het buiten droog was besloot ik om naar het station te wandelen. Onderweg maakte ik nog een sanitaire stop bij een gezellige buurtkroeg. Iets voor half zeven arriveerde ik op den Haag CS, precies op tijd voor mijn abonnement maar wel wat laat om thuis nog te gaan eten; ik had stevige trek. Bij La Place kocht ik een heerlijk broodje tonijnsalade en at het in de trein op. Was een gezellige dag geweest.

Geen opmerkingen: