03 januari 2020

Gezellig daggie bij Marjorie

Vandaag heb ik als mantelzorger de dag doorgebracht bij schoondochter Marjorie. Geen straf hoor, want we kunnen het ontzettend goed met elkaar vinden en we hebben dan ook de uren in heerlijke dialoog doorgebracht en van alles de revue laten passeren.
Toen ik arriveerde zo rond half elf lag ze nog half te slapen; door zenuwpijnen had ze slecht geslapen die nacht. Ik hielp haar met toilet maken; dat was de belangrijkste reden waarom ik er was. Hield niet veel meer in dan een krukje zodanig te plaatsen dat ze haar zere been erop kon plaatsen; dat mag voorlopig niet buigen vanwege het herstelproces.
Natuurlijk heb ik weer even piano gespeeld; Marjorie vindt dat zo heerlijk als ik speel. Ik moet mijn muziek meenemen als ik bij haar langs ga.
Even voor vier uur ging ik er weer vandoor; was een bijzonder gezellige dag geweest. We spraken af dat ik maandag weer kom om zo nodig te helpen en om haar gezelschap te houden. Ze is weinig mobiel en dan duurt zo'n dag in je eentje wel erg lang. Ik zal maandag erwtensoep voor haar meenemen; vindt ze zo lekker.

Geen opmerkingen: