04 januari 2020

De hele dag in de keuken

Ik beleef daar zo'n genoegen aan om lekker in de keuken bezig te zijn. De afgelopen dagen was daar, afgezien van het oliebollen bakken nogal weinig van gekomen.
Roos lag vanmorgen nog zo vast te slapen dat ik uit bed ben gekropen en de dag maar ben begonnen met een heerlijke indische nassi te maken met garnalen en gebakken visjes; deels ingevroren en een deel bewaard om vanavond te eten.
Het was vandaag zaterdag en dus kon ik terecht bij Boer Dirk voor de zuivel, daarna door naar Morpheus om een kussen en een molton onderdeken te kopen voor mijn logeerbed en naar huis; nu Roos gaat verhuizen heb ik maar een logeerkamer ingericht met een eenpersoonsbed dat Roos nog voor me had staan.
Nog even naar Koopman voor uien en sinaasappelen en door naar Theo voor boerenkool, wortelen en groenlof uit de moestuin en natuurlijk om een gelukkig nieuwjaar te wensen. Theo had een heel nieuw pad aangelegd in zijn tuin met loodzware tegels. Hij is met zijn 86 jaar een echte mannetjesputter; neem er mijn petje voor af!
En daarna van alles gekookt; de wortels schoon gemaakt en gekookt; van een restje rundvlees en jus met wat geweekte porcini een heerlijke ragout gemaakt; de boerenkool uitgezocht, van harde nerf ontdaan en gekookt; de groenlof gesneden, gewassen en gekookt. Tot mijn verrassing kwam Roos langs; kennelijk had ik haar uitgenodigd om te komen eten.
Gezellig samen gegeten; worteltjes gedeeld overdekt met ragout; lekkere combinatie. Roos had er natuurlijk niet genoeg aan en at de indische maaltijd die ik voor mezelf bewaard had er maar achteraan. Gekscherend vroeg of ze soms ook nog vla lustte en tot mijn verbazing stond ik even later inderdaad vla te maken van die heerlijk verse melk van boer Dirk. Smaakte uitstekend.
's-Avonds hebben we zelfs nog gebridged. 

Geen opmerkingen: