09 januari 2020

De poot van het bed moet gelast worden

Dat was toch wel een hele zorg. Roos heeft lang geleden een tweedehands bed gekocht, een twijfelaar. Deze kon met enige moeite via het slaapkamerraam haar huis binnen gesjouwd worden. Kon kennelijk niet over de trap. Inmiddels is tot overmaat van ramp een van de vier pootjes van het onderstel afgebroken. Wat nu? Het bed transporteren naar de smid en het pootje weer aan het onderstel lassen leek haar de enige oplossing. Voormalig buurman Niels bleek bereid om met zijn grote bestelbus het transport op zich te nemen. Dat zou vanmorgen plaatsvinden. Roos was er op dat moment niet maar Niels en ik konden dat vast wel rooien. Bleek niet nodig?!
Niels bekeek het onderstel en constateerde dat het heel wat eenvoudiger opgelost kon worden dan het hele onderstel naar de smid te brengen. Met een inbussleutel konden de pootjes met een deel van het onderstel losgemaakt worden van het spiraal.
Toen Roos terug kwam en wist waar zij inbussleutels had konden we het probleem makkelijk aan en brachten we onderstel met los pootje naar de smid die het direct en voor het luttele bedrag van een tientje helemaal voor elkaar maakte.
Ik had graag een foto van de smederij aan deze blog willen toevoegen maar had geen smartphone bij me. Jammer maar helaas. Schitterend met zo'n aambeeld en een enorme hamer en een kolenvuur.

Geen opmerkingen: