02 januari 2020

Geen eitjes in Putten

Een smeulende hoop vuiligheid
van het vuurwerk
Na de luie dagen van de afgelopen tijd wilde ik vandaag weer eens de benen strekken. Al vroeg werd ik wakker; Roos was er niet en dus kon ik om 6.00 uur meteen mijn gang gaan en dat betekent "natuurlijk" eerst de capucijners, die ik gisteren in de week had gezet koken, uien bakken en terwijl alles gaar werd heerlijk in bed met de koptelefoon muziek van Mozart luisteren. Ik heb de SD schijf die ik aan Martijn had gegeven om te copiƫren gelukkig weer terug. Verrukkelijke muziek en wel zo verschrikkelijk veel. Niet te geloven dat Wolfgang zo veel composities heeft geproduceerd in zijn korte leven; hij is nog geen veertig geworden.
Toen het licht begon te worden ben ik opgestaan, rugzak klaar gemaakt en naar het station gewandeld. Naar Putten en daar naar de zorgboerderij om te kijken of er eitjes te koop waren. Dat was helaas niet het geval; wel heb ik een zak stoofpeertjes voor het luttele bedrag van 90 eurocent meegenomen en vier lege eierdozen achter gelaten. Nog even de omgeving verkend en geverifieerd met het boekje over het Veluwe zwerfpad. Het begint me steeds duidelijker te worden hoe ik e.e.a. aan elkaar moet knopen de komende maanden.
De trein precies op tijd gehaald en door naar station Bilthoven. Op de straat lag een flinke hoop afval van het vuurwerk nog na te smeulen. Terwijl ik mijn Smartphone in gereedheid bracht om een foto te maken plofte zelfs nog een vergeten rotje, zij het meer met een zucht dan met een knal.
Ik had fitness spullen bij me en wandelde naar sportcity voor de nodige armspier oefeningen. Een dik half uur aan de gang geweest; ging best lekker. Moet ik blijven doen vind ik.
Naar Roos gewandeld en lekker koffie gedronken.

Geen opmerkingen: