15 mei 2018

Nassi voor broer Henk

Overal vogels in de duinen. Foto Hans van Zummeren
Vandaag met Huib aan de wandel; ik had voorgesteld om naar het Katwijks museum te gaan voor de tentoonstelling van Johan de Vries. Onderweg naar Den Haag, in de trein werd ik gebeld door broer Henk. We hadden de laatste dagen wat heen en weer gemaild; Henk had mij met mijn verjaardag gefeliciteerd en daarbij opgemerkt dat we een wel "heel hechte" familieband hebben. Was ironisch bedoeld want sommige jaren is het wederzijds feliciteren het enige contact dat wij broers hebben en dat terwijl we het heel gezellig vinden om elkaar zo af en toe te spreken. Ik had in mijn antwoord gevraagd of ze misschien bij me wilden komen eten; lekker scherpe nassi waar Henk van houdt. Maar hij bleek dermate last van zijn voet te hebben - hij is daar onlangs aan geholpen - dat hij de reis en visite niet zo zag zitten. Dus stelde ik voor om morgen naar hem toe te komen met de beloofde nassi.
Keurig volgens afspraak stond Huib op het station Den Haag Centraal; met bus 44 halte De Kieviet en een kwartiertje later liepen we door de duinen. Het is niet te geloven maar we hebben altijd stof tot praten, elke keer weer. Huib kende de weg naar Katwijk door de duinen; liep voor een belangrijk deel over het Hollands Kustpad, gemarkeerd met de internationale wit-rood tekens. Maar net als Omsk bleek het toch wel iets te ver weg d.w.z. dat we niet naar Katwijk konden en dan naar het museum en dan ook nog voor 16.00 uur inchecken op Den Haag CS of Leiden CS. Dus afgeslagen en met de bus naar Den Haag CS. Daar namen we afscheid met de afspraak dat we over 3 weken direct naar het Katwijks museum gaan en dan de andere richting op gaan lopen.
Mooie route op zo'n zomermiddag met de trein tussen Gouda en Woerden; een schitterend stuk van het Groene Hart; ik genoot van het uitzicht uit de trein.
Nog even naar de fitness voor de armspieren en na het eten de nassi voor broer Henk in elkaar geknutseld. Helaas had ik geen djinten meer in huis. Maar het smaakte toch wel; had wel iets scherper gekund.

Geen opmerkingen: