25 mei 2018

Een tweede huwelijk

Roos op de slotbrug
Buurman Sjoerd is onlangs in Sri Lanka getrouwd met Nivethika, zijn Sri Lankese collega hier in NL. We hebben de foto's gezien en dat is voor ons nuchtere Hollanders een betoverend geheel met rituelen en een bloemenpracht, prachtige kleding, niet te geloven. Maar vandaag gingen ze dat hier in NL nog eens dunnetjes overdoen. En een NLse plechtigheid is een stuk nuchterder maar het bruidspaar had wel voor een heel bijzondere ambiance gezorgd; een kasteel in het land van Langbroek.
Om zeven uur vertrok een hele delegatie van onze flat met Hisso mee in de auto richting Langbroek. Een verkeersregelaar, een oprijlaan, een prachtig kasteel en wij waren zo'n beetje de eersten en liepen wat verloren over de grote buitenplaats; het was prachtig weer; echt een dag om te trouwen. Met een biertje in de hand was het geen groot probleem om even te wachten op het bruidspaar dat kennelijk nog zat te dineren met hun gasten.

Het bruidspaar
Maar uiteindelijk stonden ze daar om de gelukwensen in ontvangst te nemen; prachtig bruid in een witte jurk en Sjoerd in keurig strak pak; mooi jong stel.
We spraken met deze en gene en we gingen met de ouders van de bruid samen op de foto.
Na een sketch ging de muziek weer op "vol", maar niemand ging dansen. Eigenlijk had Hisso ontzettend veel zin om te dansen en toen heb ik hem mijn Roosje tijdelijk aangeboden.
Het was al donker toen we weer naar de Abt Ludolfflat reden. Nog een glaasje bij Roos in de tuin.

Op de foto met de ouders van Nivethika.


Geen opmerkingen: