13 mei 2018

Een Hollandse Griek

Heb de hele dag trots met m'n nieuwe pet rondgelopen.
Wat heb ik toch een grote harses
Vandaag weer terug naar huis. We zouden pas laat vliegen. Om 11.00 uur moesten we de kamer verlaten hebben. Dus lekker rustig aan gedaan; ontbijt gemaakt met tomaat, komkommer, citroensap, olijven, feta en het laatste beetje olijfolie. Gisteravond hadden we Spiros afgesproken dat hij al onze restanten zou krijgen en zo vulden we een plastic tasje met alle restjes als een paar sinaasappelen, zout, rest van de fles wijn die we gisteravond niet geheel leeg wilden drinken en nog wat dingetjes.
Met onze rugzakken op de rug verlieten we de kamer, namen afscheid van de hoteleigenaar en gingen naar de bakkerij van Spiros; die stond vast op ons te wachten want hij ging direct na de overdracht en de afscheidsgroet naar huis. Wij dronken rustig en uitgebreid koffie en zo tegen een uur of 1 met de bus naar de stad. Ik had Marloes geappt dat wij op eigen gelegenheid naar het vliegveld zouden gaan en niet met de transferbus.
Al snel zaten we weer op dat prachtige terrasje bij de poort; nu niet achter de wijn maar met een vers geperst sinaasappelsapje en een lunch hap. We namen overal ruim de tijd voor.
Roos onder de Venetiaanse poort
We hoorden de jonge man die ons bediende overduidelijk een paar woorden in het NL's spreken tegen landgenoten en ik vroeg hem of hij NL's sprak. Hij bleek een NLse moeder te hebben. Leuk gesprek gevoerd.
Ach zo'n laatste dag breng je in lamlenderigheid door; we dronken nog ergens koffie in de schaduw en zochten de bus naar het vliegveld op. We waren behoorlijk vroeg en keken zo af en toe of er al iemand achter de counter zat. Toen dat het geval was waren we snel ingecheckt en gingen we weer buiten zitten wachten onder het motto: vliegen is wachten.
Maar uiteindelijk waren we om een uur of twaalf middenin de nacht weer op honk. Lekker om weer thuis te zijn!
Uitzicht op het fort van Corfu vanaf terras

Geen opmerkingen: