03 mei 2018

Had Roos gelezen

Had ik toch bijna de trein gemist?! Tegenwoordig komen de treinen in de twee richtingen niet meer tegelijk op had station; er zit nu 4 minuten verschil tussen het vertrek van de trein naar Utrecht en de trein naar Amersfoort; was vroeger vrijwel tegelijk.
Ik zat rustig op het bankje bij de fietsenmaker te wachten totdat ik in kon checken toen ik de trein aan hoorde komen. Met gezwinde spoed naar het station, ingecheckt en direct in de trein gesprongen waarbij ik Roos bijna ondersteboven liep; zij had zich terecht afgevraagd waar ik bleef. Hijgend zat ik naast haar, maar het was gelukkig goed gegaan. Wat zou ik kwaad op mezelf zijn geweest als ik de trein echt zou hebben gemist door deze stommiteit.
Nou ja, om tien uur begonnen we onze wandeling van Nunspeet naar Leuvenum, naar de Zwarte Boer waar we zouden gaan lunchen. Heerlijk om weer deze ons zo vertrouwde wandeling te maken. We genoten er echt van.
Bij aankomst bekeek ik even de vertrektijd van de bus op de halte; Roos bestelde alvast twee Bruine Boertjes, oftewel twee sneetjes brood met kroket en een heerlijk soepje vooraf. We hebben gesmuld. Kopje koffie na en terug naar Bilthoven. Ik ging direct door naar Sportcity; sinds we terug zijn uit Siena ga ik vrijwel iedere dag alleen voor de armspieren. De benen train ik liever met wandelen. Roos had gelezen dat je door te trainen zelfs op hoge leeftijd nog je spierkracht terug kunt krijgen en dat wilde ik wel eens waarnemen. En verdraaid, ik kan met steeds zwaardere instellingen mijn armoefeningen volbrengen. Ik ga dit regime maar eens proberen vol te houden.

Geen opmerkingen: