12 mei 2018

12 mei 2018

Het prachtige strand van Glyfada
Tja, 70 jaar; de ouderdom is echt aangevangen! Roos had voor mij een verjaardagsgeschenk "dat je aangaf graag te willen hebben", dus vroeg ik me al af hoe ze een elektronische piano in haar rugzak had meegenomen, har har. Het bleek een originele Franse alpino pet te zijn en die paste zelfs op mijn grote kop, hoewel?! Had toch wel wat groter gekund.
Door de dag heen zou ik allemaal app-jes, mails en zelfs telefoontjes krijgen. Dat is toch wel heel leuk met zo'n smartphone!
We gingen naar Glifada, diep beneden met een schitterend strand; het speet ons dat we geen zwemspullen hadden meegenomen. Dat werd dus pootje baden en daarna een jus d'orange op een terrasje.
Ontzettend genoeglijk plekje
We klommen weer puffend en zwetend omhoog en vonden na enig zoeken de opgang naar de trail. Prachtig stukje, richting klooster. En onderweg de plek die Roos speciaal vanwege mijn verjaardag had geregeld; een idyllische plek waar we fantastisch hebben gegeten; lam dat in een houtoven met slow cooking was toebereid. En je kunt er ook logeren vernamen we van de vriendelijke meneer die ons bediende. Wellicht iets voor een volgende keer; Corfu is een mooi wandeleiland. Moeten we ons wel beter prepareren op de Corfu trail.
Terug gesleept naar de bushalte; nog wat liggen zonnen bij het zwembad bij het hotel; niets meer gegeten maar wel op ons koffieplekje met onze Griekse vriend Spiros gepraat.
Op ons eigen terrasje de dag al slempend van de Griekse wijn plechtig afgesloten.
Heerlijk lamsvlees uit de houtoven 

Geen opmerkingen: