08 mei 2018

Dat was pas vis eten!

De baai waar Odysseus Nausikäazou hebben aangesproken
Na een salade in het appartement nog even snel koffie met baklava bij de bakker genuttigd; leuk tentje en lekkere koffie om de baklava maar niet te noemen. 
Om half negen bij de bus; onder leiding van een goede gids gingen we op weg; ze vertelde veel over Corfu.
De eerste stop was bij Peleocastritsa, de plek waar volgens de overlevering Odysseus zou zijn aangespoeld en waar hij Nausikäa ontmoette. Verderop lag ook de rots in de vorm van een boot; de versteende boot van de Faiaken die de toorn van Poseidon hadden opgeroepen omdat ze Odysseus naar huis hadden geroeid. Met een klein bootje maakten we een toertje in de baai en enterden we enkele fraaie grotten.
In de verte de versteende boot van de Faiaken die de toorn
van Poseidon over zich hadden afgeroepen.
Na wat stops kwam de lunch in Kaliopi; we kozen voor een visschotel voor twee personen en aten ons aan de grond vast; het was ongehoord lekker; minstens vier sterren har har.
Thuis gekomen bereidde Roos onze dagbesteding voor morgen voor; een stuk van de Corfutrail die we met de "groene bus" wilden aansnijden.
Nog even van de zon genoten en zelfs gezwommen. Ons terras ligt in de herrie van de weg, maar toch wel lekker; de ramen isoleren gelukkig heel goed; we slapen hier prima.

Samen onder een oeroude olijfboom
In de verte ligt Albanië

Geen opmerkingen: