24 juli 2017

Weeronline versus KNMI

Gezicht op Grubbevorst
Vandaag wilde ik perse een stuk van het Pieterpad verder lopen èn lekker in Leigh Fermor verder lezen. Maar ja, met wandelen ben je toch wel erg afhankelijk van het weer en dus maar even weeronline.nl geconsuleerd; het zou een vreselijke dag worden aldus de voorspelling. Toch nog maar even ook KNMI geconsulteerd en dat viel reuze mee?! Het verschil tussen de twee voorspellingen was enorm. Toen maar even zelf voor weerman gespeeld en de regenradar bekeken; die zagen er van weeronline en KNMI gelukkig het zelfde uit?! Mijn plan was om van Velden naar Venlo te wandelen; in de omgeving van Venlo regende het 'smorgens vroeg toen ik keek behoorlijk maar de beweeglijke beelden suggereerden dat het zo tegen een uur of negen allemaal wel overgetrokken zou zijn en dat het weer verder aldaar wel mee zou vallen; ik besloot om het er maar op te wagen.
Dus om half zeven met de stoptrein en door naar Venlo. Onderweg naar het zuiden was het eigenlijk prachtig weer; het zonnetje scheen uitbundig; eenmaal richting oosten dus na Eindhoven was het bewolkt en zag het er steeds dreigender uit. Vlakbij Venlo kon ik zien dat het er onlangs had geregend maar de fietsers hadden geen regenkleding aan. Aangekomen in Venlo en terwijl ik wachtte op de bus naar Velden was het inderdaad helemaal droog en dat zou zo blijven tot ik besloot om terug naar huis te gaan.
Geduldig wachtende werkpaarden
Terug naar de plek waar ik vorige keer was gebleven, bij de pont van Velden naar Grubbevorst. De wandeling liep globaal langs de Maas; mooi uitzicht over de rivier. Veel hoog opgegroeide maïs maar ook een stuk door een natuurgebied met grote grazers. En daar stonden enorme braamstruiken. Ik had vanmorgen een paar schone, lege melkpakken in de rugzak gepakt; ik had al gezien dat hier in het zuiden de bramen rijp begonnen te worden en wilde daarvan bij gelegenheid wat plukken. Ik werd niet teleurgesteld en het eerste melkpak was snel volgeplukt. Verder geloofde ik het wel en ik pakte alles in. Op dat moment kwam een enorme stier even controleren wie daar in zijn weiland bezig was. Onwillekeurig moest ik denken aan de reactie van mijn dames; die zouden zich dood geschrokken zijn en angstig achter mijn brede rug wegkruipen. Door het werken bij boer Dirk heb ik geen enkele angst voor runderen; misschien ook niet goed, maar zo is het wel. Ik trok me dan ook niets van deze zwarte reus aan en sjokte verder naar Venlo. Ik kwam aan bij het station en raakte in dubio of ik hier zou stoppen of doorlopen naar Tegelen; ik koos voor terugkeer en dat was maar goed ook want er zat nog veel regen in de lucht merkte ik onderweg; in de buurt van Eindhoven hoosde het als een tropische regenbui. 

Geen opmerkingen: