30 juli 2017

Kasteel van 's-Heerenberg

Karakteristiek beeld van een "heks",
Mechteld ten Ham
ooit verbrand in 's-Heerenberg?!
Na een meer dan uitstekend ontbijt gingen we op weg naar 's-Heerenberg met bus 24. Was maar een klein stukje rijden. Mooi weer met een harde wind. Een kop koffie met MonChou gebak; smaakte toch weer prima. Daar lieten we het maar bij want we eten hier veel te veel. Dat plaatsje 's-Heerenberg wordt gedomineerd door een enorm kasteel; het lag er zo mooi bij in het zonnetje.
We liepen door de tuin van het kasteel en zagen de toren van Elten boven alles uitsteken. Roos had een kaart; we liepen langs Stokkem en richting Berghense bos. Langs onbekende paden liepen we uiteindelijk terug naar Zeddam waar we na een uitgebreide ep-sessie aanschoven voor een zeer overdadig diner. Allemachtig wat doet de keuken hier haar best om het de gasten naar 't zin te maken; daar stond deze bridge-lokatie ook om bekend; en terecht; morgen nemen we voor vertrek nog de gelegenheid te baat om een mooi stuk vlees in te slaan voor thuis.
's-Avonds weer gebridged; ging in mijn beleving helemaal niet goed, maar we eindigden toch niet onderaan. We hebben besloten dat dit ons laatste bridge-weekend wordt; er zijn verschillende factoren, waarvan overigens het spel "an sich" geen deel uitmaakt. We gaan in het vervolg gewoon step-bridge spelen; bevalt ons het beste en je kunt zo lang spelen als waar je zin in hebt.

Geen opmerkingen: