05 juli 2017

Gewicht viel wel mee?!

Vanmorgen kreeg ik een mailtje van Roos dat ze "slechts" een pond was aangekomen tijdens onze luie vakantiecruise; die bestond voor een belangrijk deel toch uit - vaak - eten en weinig beweging, althans voor ons doen erg weinig beweging. Ook ikzelf was nauwelijks aangekomen, misschien een kilo (mijn weegschaal is niet zo nauwkeurig als die van Roos). Maar zowel Roos als ik hadden wel het gevoel dat we waren aangekomen; we voelen ons dikker. Roos merkte op dat het wel eens zou kunnen komen dat we spiermassa hebben verloren en vetmassa verkregen en ik denk dat ze daar volkomen gelijk in heeft. Spieren breken snel af indien ze niet worden gebruikt terwijl het lichaam zuinig is met vet en dat graag opslaat. Bewegen is dan ook het juiste recept om je vetmassa te verbruiken met je spieren; de spiermassa neemt dan weer toe terwijl het vet verdwijnt, althans wanneer je de energieconsumptie niet compenseert door meer te eten.
Ben vanmorgen dan ook direct naar de fitness gegaan en ben er stevig tegenaan gegaan; de computer constateerde dat ik een intensieve training had gedaan en dat gevoel had ik ook.
Vanmiddag ga ik nog eens een flink stuk wandelen, geen Pietertje, maar gewoon hier achter in het bos; minstens 10 kilometer op de GPS. Fanatiek, maar hard nodig!

Geen opmerkingen: