29 juli 2017

Naar Elten

Gezellige gelegenheid om iets te drinken en/of te
eten in Elten. 
GWie weet nog dat Elten na WO II deel heeft uitgemaakt van NL. In 1963 werd het overigens weer overgedragen aan de Bondsrepubliek. Dat ging gepaard met een enorme, maar administratief correcte botersmokkel. De nacht voor de overdracht stond het plaatsje vol vrachtwagens met boter.
Voor vandaag had Roos een wandeling naar Elten gepland. In het hotel lag de nodige informatie en ze had een route bedacht.
Na een uitgebreid ontbijt gingen we op weg; langs de molen, een karakteristiek exemplaar als een toren met wieken. Verder weer door het mooie bos.
Mooie doorzichten en boompartijen. Bloemen randen langs maïs velden, braamstruiken. En daar zagen we het torentje van Elten opdoemen. Een kraampje met Bratwurst en ik was zo stom om een broodje Bratwurst te eten. Even later in een restaurant een kop gulyas en Roos een Flamkuche met spinazie en garnalen. We eten weer eens te veel?!
In deze rosmolen werden behalve schilderijen ook
gesteenten geëxposeerd.
Terug in Zeddam hebben we nog een interessante expositie bekeken met fraaie houtsculpturen. Er was tevens een vaste collectie van geologische gesteenten waaronder - en dat vond ik echt bijzonder - de smeltsporen van zand na een blikseminslag.
In het hotel lekker opgefrist en de was gedaan. En vervolgens weer zeer overdadig gegeten. Het gaat helemaal mis; ik plof gewoon.
En dan weer het bridgen; begint me de tweede dag al enigszins tegen te staan; ben althans niet meer zo enthousiast als gisteren. Duurt me ook te lang drie uur lang met die kaarten bezig; gaat me enigszins vervelen.

Geen opmerkingen: