04 juli 2017

Afscheid in Babberich

Teun en ik op het balkon van het lunch adresje van vandaag
Vandaag zijn we terug gekomen van onze cruise over de Donau. Tijdens deze cruise waaraan een klein twintigtal Nederlanders deelnamen heb ik kennis gemaakt met Teun, de oudste deelnemer, een karakteristiek man. Op de heenweg zat hij wat alleen en de eerste dagen had ik hem niet direct gesproken. We hadden het allemaal veel te druk met eten, met elkaar allemaal te leren kennen en vooral met die excursies. De bloggies over de tussenliggende dagen zal ik nog produceren.
Tijdens de feestelijke avond excursie in Budapest moest ik ontzettend om Teun lachen. Tot ontzetting van vooral de dames van het gezelschap smeerde Teun een dikke laag van de scherpe paprikasaus - sterk gelijkend op onze sambal oelek - op een broodje en at dat zonder een spier te vertrekken op.
Teun was 90 en ik had snel berekend dat hij wel eens als dienstplichtige in Indië had deelgenomen aan de politionele acties. Ik riep dan ook: "jij bent vast in Indië geweest". Het drong niet direct tot Teun door, want ja, op die leeftijd is het gehoororgaan niet meer wat het geweest is; Teun was behoorlijk doof. Maar naar later bleek was hij inderdaad als dienstplichtig soldaat in Indië geweest en had hij de wapens op moeten nemen tegen de lokale bevolking. Daarover heb ik later uitvoeriger met hem kunnen praten.
We mochten elkaar wel en zochten elkaar ook een paar keer op bij de verschillende maaltijden en spraken dan wat met elkaar voor zover dat mogelijk was met het kabaal van de menigte.
Ik vroeg hem of hij het goed vond dat ik een foto van hem zou maken voor de Blog van vandaag en hij stemde daarin toe; vond het ook wel leuk en wilde weten hoe hij hem ook zelf zou kunnen zien.
In de overstapplaats Babberich ging Teun met de taxi terug naar huis. Ik denk nog met genoegen aan deze altijd goed gemutste man; een voorbeeld voor anderen, energiek en geen zeurpiet.
De terugreis verliep verder naar wens. De groep was harmonieus en Leendert, de cruiseleider was dik tevreden. Hij stuurde mij via Whatsapp alvast twee foto's die ik in de trein kon uitlezen. Roos en ik stapten uit bij station Veenendaal de Klomp.
Lekker bijtijds waren we weer thuis. Van de in Hongarije gekochte knoflook, worst en paprikasaus heb ik met wat ingevroren goulyas uit m'n vriezer een heerlijk maaltje gemaakt; ik zal wel stinken naar de knof. 

Geen opmerkingen: