26 juli 2017

Een wandeling in de buurt

Er kwam niemand langs om een foto van ons tweeën
te maken dus staat Jan alleen op de prent voor de daily Blog
Jan F. belde mij toen we met Luuk aan de wandel waren in Drenthe; we hadden net de tassen neergezet om wat te gaan eten toen de telefoon ging. Jan wilde een wandelafspraak maken, maar ja ik had mijn agenda niet bij de hand. Na veel vijven en zessen hebben we dan vandaag onze wandeling gemaakt en zoals gewoonlijk "in de buurt". Ik stelde voor om van Soest-Zuid naar Bilthoven te lopen, een wandeling waarvan ik - schteraf onterecht - dacht dat ik die zo vaak had gedaan dat ik tracé wel kende.
Jan had voorgesteld om de trein te nemen van kwart voor elf, een voor mij uiterst ongebruikelijk tijd maar het kwam mij dit keer wel heel erg goed uit; na een paar al te korte, onrustige nachten werd ik vanmorgen pas om 8.00 uur en volkomen uitgeslapen wakker. Lekker laat op weg naar het station; fiets naar de fietsenmaker gebracht voor een grote beurt en naar de trein.
Jan zat voor in de trein zoals we hadden afgesproken en al direct zaten we in overleg; we zijn zo in de zelfde dingen geïnteresseerd dat we niet uitgesproken raken; goede basis voor gezamenlijk wandelen!
Het eerste stuk over het Soesterzand en het goed gemarkeerde traject van het Marskramerpad liepen we zonder probleem. Maar daar waar ik verwachtte dat het pad linksaf ging en scherp op markering lette ging het kennelijk rechtaf en heb ik de markering gemist. Uiteindelijk kwamen we op het terrein van de psychiatrische inrichting in Den Dolder en vonden we de aansluiting met het pad wel weer terug.
Maar bij deze wandeling gaat het zowel om het wandelen als het overleg dat we bij voortduring hebben en dat vooral over de natuur en het milieu gaat, onze gezamenlijke interessegebieden.
Uiteindelijk kwamen we in Bilthoven Noord uit, wat ik ook wel had gepland, zij het met horten en stoten. Volgende keer zal ik toch maar weer een "track" proberen te laden en Jan zou een hem vertrouwde kaart meenemen. Komt vast allemaal weer goed. Was een gezellige wandeldag.
M'n fiets stond klaar en ik peddelde naar Roos' huis; ze was niet thuis; ik ging lekker relaxed achter de piano en speelde wat van Bach en van Schubert. En daar kwam Roos gezellig thuis en hebben we thee gedronken in de tuin.

Geen opmerkingen: