09 november 2016

Vijf kilo emmer

De goed voorziene winkel van De Zuidmolen te Groesbeek
Een kilo "Emmer", zult u zich afvragen lezer?! Dat koop je toch niet per kilo. Voor mij was het ook een raadselachtige tarwesoort toen Roos het voor het eerst noemde; van spelt - met een "t" dus - wist ik het bestaan, maar emmer? Het is een soort oergraan (zegt men).
Bij de molen in Wageningen hebben we het wel eens gekocht en onlangs had Roos vijf kilo Emmervolkoren via internet besteld bij de molen in Groesbeek, De Zuidmolen.
Toen ze deze week het pak open maakte bleek tot haar ontsteltenis dat er geen volkoren meel in het pak zat, maar hele graankorrels en aangezien wij niet over een adequate molen beschikken hebben we maar kontakt opgenomen met de molenaar van De Zuidmolen. Roos deed dat per e-mail en hij stelde voor om het gewoon weer terug te sturen. Dat hebben we vandaag gedaan; niet met de post maar anders, zeg maar met de trein en de bus en daar hebben we geen spijt van overgehouden, maar wel een leuk nieuw adres voor diverse meelsoorten, maar ook voor noten, rozijnen en alle bakbenodigdheden die je je maar kunt bedenken.
Beladen met vijf kilo emmervolkoren meel, en kilo pakken rozijnen, walnoten, hazelnoten en amandelen gingen we weer naar huis.
Groesbeek ligt middenin een prachtig natuurgebied; de volgende keer dat we hier heen gaan om in te kopen combineren we dat bezoek - uiteraard - met een stevige wandeling.
Foto gecopieerd uit de website van De Zuidmolen

Geen opmerkingen: