06 november 2016

Thuisbridge is leuk!

Moest eigenlijk al lang gebeuren, maar ik stelde het maar uit: m'n kamers opruimen en de afwas eens grondig doen. Deze keer geen dochters of schoon-dochters maar vrienden die komen bridgen. Eigenlijk was het zo gebeurd. Op de bank had zich een forse hoeveelheid boeken en papieren verzameld en de tafel in de zithoek lag helemaal vol, eveneens met papieren. Het droogrek moest afgehaald en opgeruimd worden. De hal stond vol met rugzakken, schoenen, en plastic zakken met allerlei. Binnen een half uur was alles opgeruimd en de afwas was ook zo gedaan.
Alles klaar gezet voor het bridgen; groen tafelkleed, biddingboxen, wijnglazen, bakjes voor de noten.
Tevreden zat ik wat voor mezelf uit te denken toen m'n GSM ging: vriend Ab met de vraag of ik thuis was. Hij was op weg naar huis na een overnachting bij vrienden en was in de buurt van Utrecht. En zo zaten we onverwacht te praten over familieaangelegenheden en wat ons zo verder bezig houdt. Nadat hij vertrokken was heb ik nog een uurtje gefitnesst.
Roos was naar Alkmaar voor de TT van Caesar van Everdingen. Zij kwam nog wat reebiefstuk bij me smikkelen. Ik had van de rest van het reevlees gulyas gemaakt en te sudderen gezet voor morgen.
Keurig om acht uur als afgesproken kwamen onze vrienden Rudolf en Gerda om een avondje te bridgen. Wij maakten van de gelegenheid gebruik om "het koffertje" van de club uit te proberen.
Ik ben toch wel erg sfeer-gevoelig want ik genoot echt van "het spelletje"; ik hou toch best van bridgen. Ik begrijp ook niet goed waarom het in de club zo slecht gaat. Nou ja, kan alleen maar beter gaan.

Geen opmerkingen: