15 november 2016

De kerstkaart wordt in september verstuurd.

Vandaag genoeglijk geluncht met Sandra V. Precies 20 jaar geleden kwam zij als secretaresse het bureau van de DHV versterken waar ik toen directeur was. Destijds was het kantoor gevestigd in Schiedam binnen het kantoor van zorgverzekeraar DSW. Later verhuisden we naar Vlaardingen en zaten daar binnen het kantoor van de GGD meen ik. Daar ben ik ergens rond 2000 vertrokken naar de Orde van Medisch Specialisten voor een volgende job. De DHV ging uiteraard gewoon verder en Sandra en ik hebben het kontakt altijd in stand gehouden door af en toe samen te gaan lunchen.
Inmiddels zijn we heel wat jaren verder; de eerste lijns-werkers zijn nog meer geïntegreerd althans organisatorisch en binnen die organisatie zijn ook de DHV activiteiten ondergebracht, althans zo zou ik het kort samen willen vatten. Het kantoor zit nu middenin het werkgebied, in Naaldwijk.
En zo vertrok ik vanmorgen om 10.00 uur met de bus naar Utrecht CS en kwam ik precies 2 uur later aan in Naaldwijk. Prachtig kantoor waar de ZEL zoals al die samenwerkende eerstelijnsorganisaties heten zijn ondergebracht. In een van de kantoren ontmoette ik Sandra: "toen wij startten hadden we niet meer dan deze ruimte", wees ik haar op twee middelgrote kantoren temidden van alle andere. Er was ook een grote nascholingsruimte; alles prachtig professioneel ingericht!
Stilletjes stelde ik vast dat we toch wel in een verdraaid rijke maatschappij leven; neem de universiteiten die uitgroeien tot kolossale terreinen vol reusachtige gebouwen. Het kan allemaal niet op, schoot door mij heen.
We gingen lekker ergens een happie eten en praatten weer genoeglijk bij. We stelden vast dat het toch vooral ook de jaarlijkse kerstkaart is die ons kontakt telkens weer helder maakt. Ook deze keer was dat weer de trigger om haar te vragen. Volgend jaar stuurt Sandra de kerstkaart in september, zo spraken wij af.

Geen opmerkingen: