11 november 2016

Een bijzonder goede docent

Griekse vaas
Vandaag weer bijtijds naar de markt om fruit in te slaan bij "die rooie" en daarna naar Amersfoort voor de tweede lezing in het kader van de HoVo cursus "Peloponnesos". De docent Hein, evenals de toehoorders een oudere wist op boeiende wijze de lotgevallen van de Grieken, hun goden en hun cultuur toe te lichten. Van deze lezingencyclus wil ik er echt niet eentje missen; niet omdat ik in het dagelijks leven niet zonder kan, maar omdat ik in het dagelijks leven zo verschrikkelijk weinig boeiend gesproken woord ontmoet. M'n behoefte daaraan moet ik toch vooral met behulp van boeken bevredigen.
Na de lezing wilden we een stevige wandeling maken en dat is gelukt! We liepen vanuit de Hogeschool via het station Amersfoort naar de spoorkruising waar we het Marskramerpad konden oppakken. We hebben ruim drie uur in heerlijk zonnig maar koud weer kunnen wandelen. Het eind van de wandeling was misschien wat minder aangenaam want we liepen ons vast in onbekend terrein; we verwachtten vlakbij station Den Dolder uit te komen, maar we kwamen in een bungalowpark terecht.
Gelukkig was een toevallig passerend Connexion busje met schoolkinderen bereid om ons richting station Soest Zuid te rijden. Helaas vertrok de trein voor onze neus en moesten we een half uur wachten. Door en door koud kwamen we bij Roos' huis. Ze had een restje heerlijke Thaise pompoensoep staan om ons op te warmen. Daarna naar mijn flat waar we nog wat hebben gegeten; CV hoog gezet en lekker zitten kneuteren met z'n tweetjes. Was een gezellige dag.

Geen opmerkingen: