25 november 2016

Vaccinatie in de ban?!

Er schijnt een uitzending op TV te zijn geweest waarin tegenstanders van vaccinatie bij jonge kinderen de gelegenheid werd gegeven om onoordeelkundige kritiek te spuien. Ik kwam daar achter via Facebook waar ook in deze zin onzin werd vertoond.
In de tijd dat besmettelijke infectieziekten verschrikkelijk konden huishouden in met name de grote steden waar de mensen dicht op elkaar woonden werd de grootste stap op het gebied van gezondheidszorg gemaakt; een grotere stap kon later niet herhaald worden: de aanleg van riool en de voorziening van schoon drinkwater èn vaccinatie. En dat laatste zou nu in diskrediet zijn?! De mensen weten niet waar ze het over hebben. Dankzij vaccinatie is de buitengewoon ernstige virusziekte, de pokken zelfs helemaal van de aardbodem verdwenen. In onze streken komt ook difterie, kinkhoest, tetanus en polio niet of nauwelijks meer voor en dat dankzij de vaccinatie.
Die onwetendheid is zo contraproductief; het geeft mij een slecht gevoel dat deze evidente onzin over het voetlicht gebracht kan worden en daarmee hele kolonnes van andere onwetenden op het verkeerde been zet.

Geen opmerkingen: