05 mei 2011

Winston Churchill

Deze Blog van 5 mei gaat wel over een toepasselijk onderwerp. Overigens speelt toeval hierin toch wel een belangrijke rol; normaliter schrijf ik mijn Blogs vooraf en worden zij "automatisch" op een tevoren vastgestelde dag gepubliceerd. Maar ik was er nu een beetje doorheen en heb deze Blog daadwerkelijk op 5 mei geschreven, de dag waarop de bevrijding van WO II wordt gevierd in ons land.
Afgelopen dinsdag heb ik met Huib in het kader van onze wandelhobby een (schitterende!) étappe van het waterliniepad gewandeld en spraken we o.a. over de boeken die we zoal lezen. Huib is bezig met de mémoires van Churchill waarvan hij de oude serie van zijn vader bezit. Hij wilde die wel exemplaar voor exemplaar aan mij uitlenen, maar gezien mijn zeer slordige omgang met boeken (ik val regelmatig met boek en al in slaap!) heb ik dat vriendelijk aanbod afgewezen. Als bekend lees ik al sinds een eeuwigheid, naast allerlei andere boeken, de Lanny Budd serie van Upton Sinclair. Maar sinds langere tijd wil ik toch ook die mémoires van Churchill eens ter hand nemen. Ik stelde mij zo voor dat die toch vooral uit een opsomming van de daadwerkelijke feiten, die zich afspeelden gedurende die fascinerende donkere jaren van WO II zou bestaan. De bibliotheek heeft zeer degelijke exemplaren hiervan die vast wel tegen een stootje kunnen (har har).
Op 4 mei had ik een afspraak in Amsterdam en vooraf hadden we bij buitensportzaak Kathmandu nieuwe wandelschoenen voor mijzelf en wandelsandalen voor Roos gekocht. Eigenlijk had ik ook nog naar de bieb in Bilthoven gewild om eens een ander boek van Sinclair te halen en het eerste exemplaar van de mémoires van Churchill. Maar tegenwoordig kun je ook in Utrecht bij de bieb terecht met je bibliotheekkaart van Bilthoven, maar helaas, het was daarvoor te laat; ik moest naar mijn afspraak. Maar die lieve Roos wilde wel voor me naar de bieb gaan. En zo vond ik gisteravond op m'n flatje deze boeken! Dankjewel Roos.
Natuurlijk bij thuiskomst direct begonnen met Churchill, fascinerend en een aanrader voor wie meer wil begrijpen van de moderne geschiedenis. Ik ben wel bang dat ik met deze serie weer zo'n verslavende reeks heb aangeboord, net als met Lanny Budd.

Geen opmerkingen: