11 september 2010

De straat wordt een jungle



Op een vorig Blog  had Azgrut een opmerking dat de natuur zich altijd herstelt en dat de mensheid zich niet te veel moet verbeelden. Daarom nu het volgende:

Ik woon in een flat met 42 appartementen. Daar zullen in totaal zo'n 50-60 mensen wonen. Vroeger werd ieder appartement ongetwijfeld bewoond door een gezin met gemiddeld zo'n 4 personen, maar sinds de laatste decennia is de verdunning opgetreden. Eén van de effecten is dat de trottoirs niet veel gebruikt worden. De mensen lopen hooguit vanuit het portiek direct naar hun auto. Het trottoir is het domein van de doodenkele wandelaar, zoals ik en van de mensen die hun honden uitlaten; de bemesting van trottoir en omgelegen perkjes is dan ook ruimschoots. En een beetje knipgras tussen de tegels het gevolg; staat wel charmant eigenlijk?!
Maar de natuur pakt nu haar 50 jaar geleden ontnomen terrein weer terug. Het is in mijn straatje dan wel niet zo erg als op de hier genomen foto van het wandelpad langs het fietspad bij de tunnel van de Bilt naar de Uithof onder de A28 maar toch voldoende reden voor de gemeente om zo elke maand een wagen met een gasbrander over de stoep te laten rijden. Knipgras tussen de tegels is voorwerp van de zorg die ons gemeentebestuur heeft over de beloopbaarheid van het trottoir. En laatst zag ik zelfs iemand met zo'n kabaal producerend apparaat om gras te maaien bezig, niet langs de stoepranden, maar op het trottoir met gras tussen de tegels. Ik word soms onpasselijk van de dwaasheid waarmee men met de open ruimte omgaat. Laat toch staan die paar sprietjes!
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

Torketyl zei

Verdunning opgetreden? Verdikking zul je bedoelen.

Anoniem zei

Heel herkenbaar. In mijn achterommetje staat het tot de knie. Eens per maand wordt het weggehaald door HALT-jongeren. Gek word ik er van!