Enfin, mijn dochter, inmiddels werkzaam in de zaadveredeling en, net als ik, gedreven tot het zelf voedsel bereiden wilde een moestuintje in haar mini-tuintje. Toen de visite was vertrokken hebben zij en haar partner direct tegels verwijderd, pootaarde gestort en een moestuintje voorbereid. Dat bleef maar ergens in mijn achterhoofd knagen. Vorig jaar heb ik iemand geholpen bij het onderhoud van een moestuin. Leuk werk, ontzettend leuk om te oogsten en de kwaliteit van die verse producten is onovertrefbaar. Maar een eigen moestuin vind ik nogal wat; je moet ernaar toe, ook als dat niet uitkomt. In mijn SF conviviumbestuur hebben een aantal ook een moestuin maar geven aan dat het vooral leuk is wanneer die zich in je achtertuin bevindt. En dat ben ik met hen eens.
Toe ik vorige week verzuchtte dat ik er spijt van had dat ik geen moestuin/volkstuin had gestart dit jaar en mij tegelijkertijd besefte dat dat ook eigenlijk niet precies was wat ik wilde, dacht ik aan mijn dochter en realiseerde ik me dat je ook op je balkon wat kunt telen. Mijn buurvrouw, een ervaren balkontuinierster, had nog twee beugels en een paar bakken waren snel aangeschaft. Met wat goede raad en met behulp van partners' gereedschap konden de bakken worden geïnstalleerd. Prima pootplantjes gekocht bij mijn oude leverancier van kippenvoer, annex dierenspeciaalzaak en tuincentrum in Bilthoven. En daar staan dan nu raapsteeltjes, sla, andijvie, peterselie, selderij. Ik ben zo trots als een aap met zeven staarten. Van een andere buurvrouw kreeg ik nog wat beugels en nog een bak. Het wordt nog een hele moestuin op die manier. En van de weeromstuit is mijn onderbuurman nu ook gestart met een kruidenbak in zijn keuken! Dit is toch ook Slow Food?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten