01 januari 2022

Rondje Ommen

 

Oud stukje Vecht

Na de kerstdagen zijn we beiden, zij het in wisselende mate een beetje uit vorm. Daarom stelde ik voor om het vandaag gewoon een beetje rustig aan te doen. Hier in de buurt is genoeg moois om te bezoeken en te wandelen en zo besloten we om in de buurt van Ommen aan de wandel te gaan. Ik startte de track van Ommen naar Nijverdal omdat die op een alternatieve manier Ommen verlaat; langs het buurtbibliotheekje waar ik onlangs een leuk boek van Annie Proulx heb gevonden. Nu wilden we er een boek van Weijts achterlaten. Het bleek (tijdelijk?) niet aanwezig te zijn; slechts een houten stellage markeerde de plek waar de vorige keer een kastje stond.
We liepen via de reusachtige uitkijktoren richting van het vennetje. Daar was tot ons plezier het bankje vrij zodat we zittend van het prachtig verstilde uitzicht konden genieten onder het wegknagen van onze meegenomen boterhammetjes.
We liepen verder op geleide van wat Roos voorstelde, langs oude, afgesneden stukken van de Overijsselse Vecht; vaak mooie natuurgebiedjes en ook hier.

Een enorme stier en een dode mol kenmerkten dit gebiedje. En uiteindelijk weer terug naar het station Ommen.
Thuis gekomen hebben we samen gekookt en een fusion gerecht gemaakt van Indonesische katjang boontjes en Twentse bloedworst, opgeleukt met Surinaamse sambal. Smaakte prima.
En 's-avonds hebben we de film "100 foot journey" afgekeken. Een prachtige film, romantisch en vooral gericht ook tegen racisme.

Geen opmerkingen: