29 januari 2022

Toch weer vlees gekocht

 

Schapen op het Balloërveld


Had ik gisteren voordat ik naar Roos vertrok met veel moeite alles wat ik op moest bergen en veilig stellen voor bederf in mijn vriezer en koelkast opgeborgen en mij voorgenomen voorlopig niets meer te kopen, daar heb ik vandaag toch weer speklappen en karbonades ingeslagen en wel na een heerlijke wandeling door Drenthe.
We waren bijtijds opgestaan en naar Assen gereisd voor de vertrekplaats Rolde; daar kun je twee keer per uur komen, aansluitend op de Intercity uit Zwolle. Roos had een fraaie track geconstrueerd van Rolde via Balloërveld naar Schipborg, alwaar zich een boerderij bevond waar we varkensvlees konden kopen van dieren die in alle rust en ruimte waren groot geworden, vergelijkbaar met Veldvarkens in Zelhem alwaar we jaren lang ons varkensvlees van hebben betrokken. Helaas zijn zij gestopt met het leveren van vlees aan particulieren.
De wandeling was schitterend; het Balloërveld is uitgestrekt en in deze tijd van het jaar bijzonder rustig; nauwelijks mede wandelaars gezien. Na het Balloërveld kwamen we in het gebied van de Drentse Aa, eveneens schitterend. Kortom, het was een fijne wandeling die uiteindelijk inderdaad in Schipborg bij de boerderij uitkwam. Het bleek een boerderijwinkel te zijn vergelijkbaar met degene die we in Maartensdijk hebben en die je wel vaker tegenkwam; het vlees kwam van een stel uit Uithuizermede die inderdaad varkens houden op de beschreven manier; zij verkopen ook op de markt in Groningen. En als gezegd, schafte niet alleen Roos e.e.a. aan, maar kon ik het ook niet laten om wat schouderkarbonades en speklappen te kopen. 
De terugweg liep anders dan we ons hadden voorgesteld; we namen bij het P&R station de bus naar Groningen CS en daar bleek dat het treinverkeer naar Zwolle gestremd was. Ik stelde voor om dan de trein naar Leeuwarden te nemen en van daaruit naar Zwolle te gaan. Dat was maar goed ook; duurde wel langer, maar was in ieder geval - naar achteraf bleek - sneller dan wachten in Groningen en in een waarschijnlijk overbezette trein naar Zwolle te reizen.
Onze honger gestild met een kop erwtensoep en een maaltijd die Roos al had geprepareerd. En lekker weer gebridged.

Geen opmerkingen: