21 januari 2022

Variëren op een Komoot track

 Hoe vaak heb ik wel niet de wandeling van Baarn naar Den Dolder gemaakt; makkelijk bereikbaar en dichtbij huis. Vandaag ben ik eerst naar de markt geweest en aansluitend groenafval weggegooid en door naar het station. Zo'n track heeft als groot voordeel dat je voortdurend een indruk hebt van hoe je naar het doel kunt lopen; wijk je van de track af, dan verandert Komoot op zeker moment de track zodat je gewoon door kunt blijven gaan. Het is magisch maar geeft je daardoor wel de gelegenheid om te variëren zonder dat je zelf precies hoeft bij te houden hoe je weer verder zou moeten. 
Zo af en toe vraagt Komoot of je deze App zou adviseren aan anderen; dat beantwoord ik steevast met een 10; heb ook al meermalen aan mede wandelaars het advies gegeven om Komoot te gebruiken; ben er zeer mee in mijn sas. En je kunt er nog veel meer mee; mijn goede vriend uit Vaals gebruikt het om groepswandelingen te organiseren. Roos gebruikt het mede om bij anderen in verre landen naar de foto's te kijken. Ieder het zijne maar Komoot als handige tool!
En zo heb ik vandaag letterlijk een nieuw pad ingeslagen in het gebied waar ik al decennia wandel, een gebied waar ik niet eerder een stap had gezet.
Uiteindelijk was ik weer lekker op tijd terug op station Bilthoven, waar mijn fiets geduldig stond te wachten met twee liter bakken om melk in te halen bij de zuivelboerderij; mijn boter begon weer op te raken en een stuk kaas kan er altijd wel bij. Goed ingeslagen dus. Bij thuiskomst met de zwaar beladen fiets wilde ik galant de deur open houden voor mijn buurtjes. Daarbij klapte mijn stuur om en viel de fiets op de grond; niet leuk.

Geen opmerkingen: