07 januari 2022

Jordy was meegekomen

 Vandaag kwam Jessy met haar vriend Jordy bij ons op bezoek. Gisteravond laat had ze nog een WhatsApp bericht gestuurd: "rond 10 uur OK?". Ik zag het pas vlak voordat het zo laat zou zijn, maar het was natuurlijk OK; we waren al lang op en het huis was opgeruimd. We waren wel benieuwd naar Jordy, want die hadden we nog niet eerder ontmoet. Leuk hoor al die jonge mensen in onze omgeving. We zaten al snel aan de koffie en we spraken over van alles en nog wat. Ik had een hele stapel boeken voor Jessy liggen; ze had al tegen Jordy gezegd dat ze bij ons altijd met stapels boeken beladen weer terug ging. We staan er versteld van hoe graag zij leest; ze neemt kennis op als een spons het water opneemt. En daar spraken we uitgebreid over. 
Jordy werk als kok in een restaurant en dat is heden met al die Corona maatregelen geen pretje. Het valt niet mee hoor deze tijd voor de jonge mensen. Jessy gaat goed met studeren; het gaat veel sneller dan dat ze bij aanvang had verwacht. En ze praat graag over de onderwerpen die ze op dit moment aan het lezen is waaronder boeken van de schrijver Irvin Yalom; ze vindt dat zo fascinerend dat ze alles van hem wil lezen. Ik had in de schuur nog het boek van hem liggen met de titel "de therapeut". Dat heb ik haar nu gegeven naast een imposant werk over de filogenie van de hand van Dawkins. Ze verslindt het allemaal.
En wat we met z'n viertjes hebben verslonden was ook niet mis. Ik had me uitgesloofd en een heerlijke bouillon getrokken en verwerkt tot een groente/vermicellisoep als voorgerecht. En ouderwets hutspot met rundvlees; smaakte ook uitstekend. Dat was voor eenieder voldoende en een bodempje om even de benen te strekken in ons bos. Werd een korte wandeling want het begon fors te hagelen. Maar het werd ook tijd voor afscheid; daar waar de jeugd vervolgens naar vrienden ging en waarschijnlijk een laat feest tegemoet, daar hadden wij twee ouwetjes het wel een beetje gehad en zaten helemaal vermoeid na te genieten.

Geen opmerkingen: