24 oktober 2021

Met de Tesla naar het paleis

 

Niet gek hè

Vandaag gingen we op bezoek bij Sander, de halfbroer van Douwe - zoon van Roos - en zijn vrouw Anita. Douwe kwam ons met z'n Tesla van "de zaak" ophalen; toch wel een bijzondere ervaring, zelfs voor mij om met zo'n chique auto op stap te gaan. Nog niet zo lang geleden ben ik zelfs speciaal met hem meegereden vanwege die Tesla. We gingen naar Sander en Anita in Brabant waar zij een nieuw, enorm huis hebben. Een hele rit waarbij als complicerende factor was dat er een "laadpaal" voor de Tesla moest worden aangekoppeld; was redelijk in de buurt van onze bestemming. Een bijzondere "wijk" met allemaal grote huizen en middenin de natuur; bossen en vennetjes in de buurt.
Gulyas pan op houtvuur; zo hoort het

We kwamen aanwandelen en ontwaarden het nieuwe optrekje van onze gastvrienden van vandaag; een prachtig, groot pand met torentjes en een enorme tuin eromheen. We waren nauwelijks binnen of we werden al naar buiten geleid om de "tuin" te bekijken; een stuk bos waar, aldus de gastheer nog wel veel onderhoud aan moest gebeuren. Vervolgens een rondleiding door het hele pand met 19 kamers en zelfs een zwembad, bioscoop en sauna. Ik was behoorlijk onder de indruk en had veel respect voor hoe Sander dat voor elkaar had gekregen!
Anita vergastte ons, als geboren Hongaarse op een heerlijke Gulyas die op een echt houtvuurtje stond te pruttelen. Een glas tokaj, een Hongaarse wijn completeerde het geheel. Helemaal voor elkaar. Was een bijzonder weerzien en heel gezellig.
Douwe reed ons door het donker weer terug naar het Utrechtse. Na thuiskomst lieten wij deze dag nog even tot ons doordringen en dronken nog een glaasje; geen tokaj, maar toch lekker! 

Geen opmerkingen: