21 oktober 2021

Anderhalf uur

 Aanstaande maandag wordt schoondochter Marjorie geopereerd aan haar knie. De laatste keer dat ik bij haar op bezoek was hadden we beiden het gevoel dat we nog niet uitgepraat waren en hebben we een nieuwe afspraak gemaakt voor vandaag. Na ontbijt en koffie keek ik even hoe laat ik bus 31 kon halen. Die sluit aan (dacht ik ten onrechte) op bus 35 naar Lunetten, waar Hugo en Marjorie wonen. Ik ging (te) snel de deur uit en liep snel naar de halte. Maar ik had even buiten de koffie en thee gerekend en realiseerde me dat ik toch echt eerst een pitstop moest maken. Dus even het bos in. Intussen was de bus voorbij en keek ik wat de reiswijzer me verder te bieden had. Daar zag ik dat de aansluitende 35 er helemaal niet (meer?) was. Dus met de bus vanaf halte KNMI naar CS en met de trein. Uiteindelijk was ik anderhalf uur onderweg geweest voor een afstand die ik in 2 uur kan lopen har har. Nou ja, Marjorie had Braziliaanse kaasbroodjes in de oven en die hebben we opgesmikkeld en we hebben doorgsproken over journalistiek en over aspecten van de maatschappij en het bestaan. Was genoeglijk geweest. 
De terugweg ging gelukkig gesmeerd, gewoon met de trein en een lekker wandeltje door het bos terug naar huis. Ik had gelukkig de plu bij me want het ging weer regenen.
Ben erg benieuwd hoe het de werkgroep in de Eilandspolder vandaag is vergaan. We gaan het vernemen met het onvermijdelijk verslag waar onze enthousiaste voorzitter iedere keer weer de inspiratie voor kan vinden.

PS De werkgroep Eilandspolder heeft het werk geklaard met in totaal 5 cm regen die dag. 

Geen opmerkingen: