27 oktober 2021

Een dag vol spanning

 

Herfst in ons bos

Vanmorgen laat opgestaan; uitgebreid ontbeten in bed met thee en koffie en lang doorgepraat over van alles; de ochtend is voor ons beiden een lekker relaxed moment om met elkaar te overpeinzen. Voor Roos is het een spannende dag en ik leef daar erg in mee. Vanavond gaat zij met Michael en Daan de liederen voor zaterdag repeteren. Zij zijn twee coryfeeën in de wereld van het lied en hebben zich behoorlijk positief uitgelaten over de liedcyclus die Roos heeft gecomponeerd op gedichten van Ida Gerhardt; zaterdag vind de uitvoering, de première plaats tijdens het congres van het Ida Gerhardt genootschap.
Afgelopen maandag zijn we nog naar een recital van Michael en Daan geweest in het kader van het Liedfestival Zeist en hebben hen daar aan het werk gezien en dan nu de liedcyclus van Roos! De repetitie van vanavond is natuurlijk de "proof of the pudding"; wat de componist bedoeld heeft moet wel sporen met de uitvoering en van beide kanten moet instemming en enthousiasme zijn.
Roos kreeg nog een bijzonder opwekkend WhatsApp bericht van Michael; hij was kennelijk al druk bezig aan de verfijning nadat hij de stukken globaal had bekeken en was uitgesproken enthousiast over de kwaliteit; Roos was er gewoon geroerd van en dientengevolge vergat ze gewoon haar telefoon toen ze naar het station liep. Gelukkig zag ik het bijtijds en sprong op de fiets. Opgelucht kwamen we elkaar tegen en kon ik haar de telefoon overhandigen. Ze had het gelukkig ook gemerkt en was al op de terugweg naar de flat.
Ik moest mij onledig houden met mezelf verbijten door te lezen en de afwas te doen. De keuken moet opgeruimd zijn want morgen krijg ik de nieuwe koelkast eindelijk. Beetje ongelukkige dag want ik heb 's-middags ook nog een bijeenkomst betreffend het bezinnen over het gewenste levenseinde, mede georganiseerd door mijn huisartsenpraktijk. Twee afspraken op één dag valt niet meer mee voor een bejaarde merk ik in toenemende mate.
Om half acht kreeg ik een buitengewoon enthousiast WhatsApp bericht van Roos dat de repetitie, de generale repetitie mag ik wel zeggen uitstekend was verlopen.

PS Ze stuurde me zelfs nog een mp3 met daarop de hele repetitie zodat ik zowel de liederen als de interactie tussen de componiste en de uitvoerenden kon beluisteren. Fascinerend zoals je dat razendsnelle proces van deze interactie kon volgen; echte professionals die direct oppikken wat er bedoeld is. Dat belooft een heel goede uitvoering voor aanstaande zaterdag. 
Mijn Roosje was zo blij en opgelucht.

2 opmerkingen:

biltburg zei

Ik loop op wolken, wat een fantastische belevenis was dit. En dat was nog maar de repetitie!

11Science zei

Ik heb de mp3 versie van jullie repetitie met bewondering beluisterd Roos. Dat wordt wat zaterdag!