08 oktober 2021

De corona app

 Afgelopen maandag op de bridgeclub bleek dat mijn corona check app niet werkte. Gelukkig werd ik wel toegelaten tot het gezelschap. Tja, ik heb mij gewetensvol laten vaccineren terwijl ik dat feitelijk niet nodig vond gezien de aard van het virus; de app geïnstalleerd, althans zoon Hugo gevraagd dat voor me te doen; ik kan dat soort dingen gewoon niet voor elkaar krijgen. Maar helaas functioneerde mijn app niet goed, althans de verschenen QR code werd door de checkende app afgekeurd?! Wat nu? 
Het liet me niet echt koud; heb ik alles contre coeur meegedaan en klaarblijkelijk voor niks. Ik snapte er niks van en het zat me niet lekker. Voor de horeca toegang kan het me weinig schelen; daar kom ik het liefste helemaal niet. Maar binnenkort zijn er culturele bijeenkomsten waar ik toch wel heel graag bij aanwezig wil zijn; er wordt een aantal liederen van Roos ten gehore gebracht en dat wil ik meemaken! Afgelopen nacht heb ik daar ook echt onrustig van geslapen.
In de loop van de ochtend gingen Roos en ik naar de Bilt; Roos moest 's-avonds naar Amsterdam, naar de Stopera, tegenwoordig "Opera en Ballet" genaamd. We kwamen aan in Bilthoven; Roos ging lopend naar de kaasboer en ik nam de fiets. Daar zag ik een op de stoep geparkeerde bus staan. Toen ik er langs moest zag ik dat het een vaccinatiepost van de GGD was en ik zag mijn kans schoon om de zorg voor het functioneren van mijn app te delen met de organisatie die het vaccineren in de praktijk brengt. Ik legde mijn probleem voor; was voor beide functionarissen een onbekend probleem, maar de jongste van het tweetal nam het heel serieus en slaagde er relatief eenvoudig in om het euvel te verhelpen; de tijd van mijn ielepiel was niet juist genoeg voor de kwetsbare corona app. Ik was de man bijzonder dankbaar en zei: "u hebt mijn weekend gered". Wat was ik opgelucht!

Geen opmerkingen: