03 december 2020

En weer zo'n kleine kleinzoon

 

Dat gaat er wel in!

Was ik maandag nog bij Arja en haar vijftal daar gingen Roos en ik vandaag naar Peter en Jessica met de kleine Joris, 8 dagen ouder dan Sam; twee kleinzonen, neefjes van elkaar die vrijwel even oud zijn; toch wel een voorrecht hoor om opa te zijn; ik vind het zo genoeglijk zo'n kleintje te zien en te horen en vooral lekker op de arm te hebben.
Een hele rit met de bus naar Papendrecht; eerst naar Utrecht en dan met de SnelBuzz verder; een prachtige OV verbinding waar nauwelijks gebruik van werd gemaakt. We belden reeds om kwart voor elf aan bij de flat. We werden open gedaan door Jessica die Joris op de arm had; hij keek ons met z'n kraaloogjes nieuwsgierig aan. Lekker aan de koffie, met zelfgemaakte boterkoek: "moest eigenlijk afkoelen", aldus Peter, maar die tijd had hij niet genomen en was ook niet nodig want warm was het al heerlijk. Had ik gisteren al zeer uitgebreid gesnaaid met al dat lekkers van bakker Bril, daar had ik ontbeten met een gekookt eitje en verder niets en om moeilijkheden te voorkomen voor de lange rit had ik ook niets gedronken. De koffie en de boterkoek gingen er dan ook naar genoegen in terwijl Joris van hand tot hand ging. Roos heeft hem zelfs een hapje avocado gevoerd dat hij naar genoegen al knorrend naar binnen liet glijden. Grappig joch dat lekker bij ons op schoot zat. Eenmaal bij z'n vader op schoot viel hij prompt in slaap; leuk gezicht.
In de middag vertrokken we weer; Peter bracht ons met zijn nieuwe auto naar station Dordrecht waar we direct aansluiting hadden naar Rotterdam. Daar stapten we over op de trein naar het noorden. In Utrecht namen we afscheid; Roos ging naar Wijhe en ik ging naar de flat. Was een fijne familiedag geweest. 

Geen opmerkingen: