30 november 2020

Pakje verkeerd bezorgd

Lief hoor met de kleine Sam

 M'n telefoon ging vanmorgen vroeg; het was Arja zag ik op het dashbord van de smartphone, maar hoe ik op moest nemen was me niet duidelijk. Nou ja, gebeurt me wel vaker en ook nu belde ik haar gewoon terug. Heel verhaal over een pakje dat ze besteld had met iets waar de Sint mee te maken had. "Vertel nou maar gewoon wat ik voor je kan doen", onderbrak ik haar. Dat bleek om een pakje te gaan dat binnen dat ingewikkelde verhaal verkeerd terecht was gekomen op een adres in Bilthoven. 
Ik had net een stuk reerug aangebraden en dat stond nu gaar te stoven. "Dan kan ik wel even weg", bedacht ik mij en pakte de fiets, op naar het opgegeven adres. Bleek behoorlijk aan het einde van Bilthoven te zijn; een deel van mijn dorp waarvan ik altijd dacht dat het onderdeel was van Bosch en Duin, de wereldplaats verderop; een soort villapark met enorme huizen op enorme terreinen. Het was een woonhuis waar de bezorger van DPD gewoon willekeurig zijn pakketje dat bestemd was voor den Haag had afgelever, "bijna neergedonderd", zou ik denken. 
weer thuis gekomen stuurde ik een foto naar Arja van het pakje achterin mijn fietstas. Ze was helemaal opgelucht dat het goed gekomen was. Uiteindelijk bracht ik het pakje aan het eind van de middag naar den Haag; vooral om de kleinkinderen allemaal weer eens te zien; die drie oudsten zitten altijd op school wanneer ik alleen maar kom koffie drinken 's-morgens. "Het is wel een chaos hoor", zo waarschuwde Arja mij. "Dat wil ik wel weer eens meemaken", bedacht ik mij; tenslotte had ik zelf ook een gezin met vier kinderen en vond ik die chaos aan tafel altijd wel leuk. Als het te stil werd dan doorbrak ik zelf die stilte vaak door "Aboe" te brullen en dan was de chaos tot grote ergernis van Anneke weer compleet! 
Viel wel mee die chaos aan tafel; de kinderen hadden nog het "scheetjes stadium" en chockeerden hun  opa daar mee.
Walter kwam wat later thuis; fijn om hem ook weer eens te zien en te spreken. Hij bracht me na enig aandringen van zijn kant zelfs naar het station zodat ik weer lekker bijtijds thuis was.

Geen opmerkingen: